De naamsbekendheid vergroten van je bedrijf hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Wel kan het lastig zijn om inspiratie op te doen om meer naamsbekendheid te krijgen. Voorheen zetten bedrijven gewoon een paginagrote advertentie in de Telegraaf. Klaar is Kees! Tegenwoordig gaat het er toch wel wat anders aan toe. Je naamsbekendheid vergroten doe je nu natuurlijk vooral via internet.

 

25 praktische tips voor meer naamsbekendheid

Je kunt je naamsbekendheid vergroten op veel verschillende manieren. Wij hebben een handig overzicht voor je gemaakt met 25 tips voor meer naamsbekendheid. Deze tips zijn eenvoudig en snel toe te passen, zodat het je niet al te veel tijd of geld kost. Ideaal om effectief en op de korte termijn je naamsbekendheid te vergroten.

 

1. Ga naar netwerkevenementen

Netwerkevenementen zijn thé place to be om je naamsbekendheid te vergroten. Op dergelijke evenementen ligt een goudmijn aan mogelijkheden. Je kunt op zoek gaan naar interessante events bij jou in de buurt om actief te gaan netwerken voor je business.

 

2. Meer naamsbekendheid door promoties

Een aantrekkelijke actie of een aanbieding die mensen gewoonweg niet aan de neus voorbij kunnen laten gaan. Promoties zijn ideaal voor het vergroten van de naamsbekendheid. Niet alleen komen oude klanten weer terug voor een aankoop, maar je kunt ook veel nieuwe klanten verwelkomen. Acties en aanbiedingen zijn de ideale motivaties om (opnieuw) zaken met jou te doen.

 

3. Zet social media in

Dit lijkt misschien een overbodige tip, maar er zijn nog veel bedrijven die social media compleet links laten liggen. Zonde, want social media bieden je eindeloos veel mogelijkheden om de naamsbekendheid een boost te geven. Zorg dat je aanwezig en actief bent op de grootste sociale netwerken. Weet je niet goed hoe jij succes moet halen uit social media? Volg dan eerst een social media training om goed van start te gaan.

 

4. Schrijf eens een gastblog

Zoek een onderneming die goed aansluit bij wat jij doet. Welk bedrijf vult jouw bedrijf goed aan en heeft ook nog eens een actief blog met veel vaste lezers online staan? Heb je dit bedrijf gevonden? Vraag dan eens of je een gastblog zou mogen schrijven. Zo kun je via een succesvol blog een nieuw publiek bereiken waar je echt iets aan hebt.

 

5. Host een webinar

Een webinar kan enorm veel aandacht trekken. Het is gratis en mensen zijn toch altijd wel benieuwd naar wat je te vertellen hebt. Stel een sterke videotraining op waarin je je expertise deelt met de kijkers. Sluit je webinar af met een aanbod dat mensen niet makkelijk kunnen laten liggen.

 

6. Vraag om verwijzingen

Je naamsbekendheid vergroten begint natuurlijk met het beter onder de aandacht brengen van je bedrijf. Je moet zichtbaar zijn om meer naamsbekendheid te kunnen kweken. Mensen moeten een goede reden hebben om jou te onthouden. Een goede manier om zichtbaarder te worden is om mensen te vragen om een verwijzing. Hier kan iedereen bij helpen. Zelfs je eigen familie kan eens een goede verwijzing op social media posten.

 

7. Meer naamsbekendheid door partnerschappen

Partnerschappen kunnen je veel extra naamsbekendheid opleveren. Ga eens op zoek naar strategische relaties en ga een samenwerking aan waarbij jullie elkaars diensten kunnen promoten onder de eigen doelgroep. Het is wel belangrijk dat de strategische relaties goed aansluiten bij wat jij doet.

 

8. Bestaande klanten contacten

Contact eens wat eerdere klanten om hen te vragen of zij nog altijd tevreden zijn en of je hen nog ergens mee van dienst kan zijn. Wellicht realiseer je een extra verkoop, maar in alle gevallen levert het je extra waardering op. Hier wordt over gesproken en zo werk je eenvoudig aan het opbouwen van je naamsbekendheid.

 

9. Organiseer een evenement

Organiseer zelf eens een evenement, een training, een workshop, een activiteit.. Zorg dat er veel mensen van op de hoogte zijn en geef ze iets om over te praten! Als jij mensen iets leert, iets moois geeft of inspireert, dan verschijnt dit gegarandeerd op social media.

 

10. Interview influencers

We kunnen niet meer om de influencers heen. Wat doe je dan? Je interviewt ze! Dit is een uitstekende manier om je naamsbekendheid te vergroten. Maak van het interview een uitgebreide blogpost en deel via social media. Natuurlijk is het slim om de influencer zelf ook te vragen om het te delen.

 

11. Maak slimme afspraken

Denk goed na over slimme afspraken die je kunt maken met andere partijen. Wordt er bijvoorbeeld binnenkort een evenement georganiseerd bij jou in de buurt? Misschien kun jij dan iets aan de organisatie bijdragen in ruil voor een sterke promotie op het evenement zelf. Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld.

 

12. Denk eens na over affiliate

Dit is niet voor iedereen geschikt, want het moet bij je business passen. Het kan zijn dat een affiliate programma uitstekend is om je bedrijf vanaf meerdere kanten onder de aandacht te brengen. Laat anderen jouw producten of diensten promoten en biedt een goede commissie aan.

 

13. Meer naamsbekendheid met giveaways

Giveaways doen het beter dan ooit. Je moet ze dan wel bewust kiezen. Ga voor iets waar mensen echt iets aan hebben, zoals bijvoorbeeld een powerbank. Zorg er daarnaast voor dat mensen precies weten wat zij moeten doen om die gratis giveaway te krijgen. Bij tevredenheid levert dit je zeker meer naamsbekendheid op.

 

14. Een effectieve nieuwsbrief

Verstuur sterke nieuwsbrieven waarin je veel kennis deelt. Het delen van kennis zorgt er vrijwel altijd voor dat de nieuwsbrief verder gaat dan alleen naar de ontvangers. Het wordt gedeeld via social media en per mail doorgestuurd.

 

15. Creëer slimme freebies

Freebies zijn echte magneten. Denk aan tiplijsten, advieslijsten en checklists. Het is belangrijk om je freebies waardevol te maken, zodat mensen anderen graag wijzen op jouw freebies.

 

16. Trek je mond open

Ook dit is niet voor iedereen weggelegd, maar als jij niet bang bent om in het openbaar te spreken dan is dit een uitstekende optie. Je kunt je naamsbekendheid vergroten door te spreken op events, in lokale colleges of bedrijfsnetwerken. Laat je expertise horen en zorg ervoor dat het interessant genoeg is om écht naar te luisteren. Daar gaat zeker over gesproken worden.

 

17. Gebruik YouTube

YouTube wordt steeds vaker aangesproken door bedrijven. Je kunt meer naamsbekendheid krijgen door jezelf op een leuke en effectieve manier neer te zetten in video’s. Het is mogelijk om gewone bedrijfsfilmpjes te maken, maar je kunt ook veel gestelde vragen beantwoorden in je video’s. Vergeet het materiaal niet te delen op andere sociale kanalen.

 

18. Vergeet de Facebook Groepen niet

Facebook Groepen zijn er voor iedereen. Er zijn groepen met uitsluitend ondernemers, met managers, met marketeers.. Er is van alles wat en dat betekent dat de Facebook Groepen ook veel voor jou kunnen betekenen om meer naamsbekendheid te vergaren.

 

19. Plaats slimme reacties

Houd de belangrijkste influencers in de gaten en reageer altijd op wat zij posten. Zorg ervoor dat jouw reacties relevant, doordacht en effectief zijn. Deze reacties worden gezien en zullen zeker de aandacht trekken. Mensen gaan vanzelf op zoek naar meer informatie over jou.

 

20. Social media comments

Deze tip sluit aan op de vorige tip. Zorg er ook voor dat je op de juiste posts en publicaties op social media reageert. Zoek naar posts die echt relevant zijn en die door een grote groep mensen worden bekeken. Daar kun jij goed je voordeel mee doen.

 

21. Adverteer op social media

Steeds meer sociale netwerken bieden je de mogelijkheid om een advertentie te plaatsen. Social media advertenties doen het beter dan alle andere advertenties. Hier liggen dus uitstekende kansen om je naamsbekendheid te vergroten. Zorg er wel voor dat je goed weet hoe je een effectieve en succesvolle campagne realiseert op het sociale netwerk van je keuze.

 

22. Verstuur persberichten

Zorg dat je iets bijzonders te melden hebt. Organiseer een mooi evenement of start een geweldige actie waar mensen niet omheen kunnen. Schrijf hier vervolgens een persbericht over en verstuur deze naar de lokale nieuwsbrengers. Denk aan lokale kranten, regionale zenders en nieuwswebsites.

 

23. Gebruik slimme hashtags

Hashtags kunnen je bereik flink vergroten. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat je kiest voor de juiste hashtags. Doe hier eens wat onderzoek naar en vul je social media posts aan met de juiste hashtags.

 

24. Vergeet Periscope niet

Periscope groeit ontzettend hard op dit moment. Dit is dé plek om live video’s te verspreiden. Het is wel goed om van tevoren al gewend te raken aan een camera, zodat je heel natuurlijk overkomt. Deel je expertise in je live video’s en je naamsbekendheid zal zeker groeien.

 

25. Deel sterke (SEO) blogs

Meer naamsbekendheid kweken doe je natuurlijk ook door sterke blogposts te plaatsen. Blogs zijn ideaal om meer traffic naar je website te realiseren. Hiervoor is het wel nodig dat je veel aandacht besteed aan SEO, zodat je blogs goed vindbaar worden in de zoekmachines. Wil of kun je zelf geen blogs schrijven? Dan is een blogabonnement natuurlijk de oplossing. Je mag tegenwoordig de kracht van blogs echt niet meer ontkennen. Met sterke blogs kun jij gegarandeerd effectief je naamsbekendheid vergroten.