Een virtual assistant is een personal assistant op afstand. Wanneer je een ervaren en getalenteerde virtuele assistent inschakelt, dan kun jij je beter focussen op de core business en weet je dat er altijd een professional is die alle andere zaken op hoog niveau uitvoert. Mailbeheer, social media, agendabeheer, organisatie en administratie zijn voorbeelden van zaken die veel ruimte in de agenda innemen. Deze ruimte kun je beter besteden aan je kernactiviteiten. Een virtual assistant zorgt ervoor dat jij weer kunt doen waar je écht goed in bent.

 

Waarom een virtual assistant inschakelen?

Er zijn tientallen redenen te noemen om een virtual assistant in te schakelen voor je business. De lijst voordelen is eindeloos! Wij hebben de 9 belangrijkste redenen voor je opgespoord om vandaag nog op zoek te gaan naar een virtual assistant als jij ook tijd te kort komt voor je core business.

 

1. Veel minder werkdruk

Als je eens in de agenda kijkt, hoeveel tijd ben je dan kwijt aan onder meer mailbeheer, agendabeheer, gegevensinvoer, administratie, secretariële zaken, organisatie, social media, databasebeheer en CRM? Deze taken nemen ruimte in die je niet kunt besteden aan je core business, maar juist daar moet wel veel aandacht naar uit gaan. De werkdruk wordt hierdoor groter. Door deze taken over te dragen aan een ervaren virtual assistant krijg je meer gedaan, kun je meer focussen op je core business én ervaar je minder werkdruk.

 

2. Een virtual assistant laat je bedrijf groeien

Om een onderneming naar een volgend niveau te kunnen brengen is samenwerking nodig met iemand die zich volledig inzet voor jouw bedrijf. Een virtual assistant is iemand die met je meedenkt, die nieuwe inzichten aandraagt en die begrijpt wat het bedrijf nodig heeft. Daarnaast kun jij diverse taken aan je online assistent uitbesteden, waardoor je je beter kunt focussen op de core business. Door een virtual assistant in huis te halen vergroot je de mogelijkheden tot groei aanzienlijk.

 

3. Minder operationele kosten

Een virtual assistant heeft zelf alles in huis wat nodig is om de taken uit te voeren. Deze online assistent heeft een eigen werkplek, eigen communicatiemiddelen en betaalt ook zelf de koppen koffie of thee die genuttigd worden tijdens het werk. Het enige waar jij voor betaalt is de service van de virtual assistant. Je hoeft er verder niets voor aan te schaffen. Hierdoor kun je de operationele kosten lager houden dan wanneer je een interne personal assistant aanneemt.

 

4. Geen geografische beperkingen

Er zijn totaal geen geografische beperkingen wanneer je een virtual assistant inschakelt. Alles gebeurt immers online. Je hebt steeds online toegang tot alle kennis, alle ervaring en alle talenten van jouw virtuele assistent. Het is een (meer dan) volwaardig lid van het team, maar dan op afstand.

 

5. Focus op je kernactiviteiten

Je kunt niet alles zelf doen als je je goed wilt kunnen focussen op je kernactiviteiten. Het zijn de kernactiviteiten die jouw bedrijf succesvol maken. Dat is waar jij het als ondernemer voor doet. Helaas vragen andere activiteiten steeds meer aandacht, waardoor de kernactiviteiten niet meer de focus krijgen die zij wel nodig hebben. Een virtual assistant neemt je de overige taken uit handen, zodat jij weer kunt focussen op je kernactiviteiten.

 

6. Meer werk in minder tijd

Door een getalenteerde virtual assistant in te schakelen wordt er meer werk gedaan in minder tijd. De online assistent werkt namelijk geheel zelfstandig, terwijl jij ook gewoon aan het werk bent. Dit betekent dat taken, die je normaal gesproken zelf zou moeten doen, door de virtuele assistent worden afgerond als jij je op andere werkzaamheden focust. In de praktijk kan er dus twee keer zo veel werk worden verricht in dezelfde tijd.

 

7. Online vindbaarheid en zichtbaarheid verbeteren

Het is voor bedrijven in deze tijd natuurlijk heel belangrijk om online vindbaar en zichtbaar te zijn. Social media spelen hier een grote rol in. Toch is het zo dat het ook die sociale netwerken zijn die veel aandacht vragen. Het gaat niet alleen om het plaatsen van posts en updates, maar ook om het bijhouden van comments en privéberichten. Ook dit kan een virtual assistant overnemen, zodat er goed wordt gewerkt aan je online vindbaarheid en zichtbaarheid.

 

8. Geen kosten voor een personal assistant

Een PA, personal assistant, die in jouw kantoor werkt en op jouw loonlijst staat brengt meer kosten met zich mee dan enkel het salaris. Denk aan doorbetaling van vakanties of bij ziekte. Dan is er vaak ook nog een pensioenregeling. Uiteindelijk betaal je nog aardig wat kosten voor een personeelslid. Deze kosten heb je niet als je een virtual assistant inschakelt. Je betaalt enkel voor het werk dat jouw virtuele assistent voor je doet.

 

9. Een flexibele werkethiek

Virtuele assistenten zijn professionals in plannen en zij zetten zich flexibel in. Dit betekent dat een ervaren virtual assistant het flexibele werkschema aan kan passen aan jouw behoeften. Dit maakt dat de virtuele assistent voor jou wérkt, altijd en overal.

 

Virtual assistant inschakelen?

Ben jij ook te veel tijd kwijt aan werkzaamheden die eigenlijk niks te maken hebben met je core business? Zonde, want het staat je zakelijke groei in de weg. Een virtual assistant kan je helpen om weer meer tijd in de agenda te creëren voor je kernactiviteiten. Zoek jij die getalenteerde online assistent die zich inzet voor jouw succes? Kijk dan zeker eens op de website van Assisting You. Hier vind je zeker de virtual assistant die jij nodig hebt!