Whitepapers en e-books zijn dé vormen van content die jou alle mogelijkheid bieden om jezelf als expert neer te zetten. Dit kan ook met blogs en XL-blogs, maar met whitepapers en e-books doe je er toch nog een schepje bovenop. Whitepapers worden vaak vergeleken met blogs. Er zijn zeker veel raakvlakken. Het grootste verschil is te vinden in het detail.

Dat wil zeggen dat whitepapers veel meer de diepte in gaan, voornamelijk door details verder uit te werken, dan blogs. De e-books gaan dan weer net een stapje verder dan whitepapers en brengen écht alle informatie aan het licht.

De belangrijkste voordelen van whitepapers en e-books

Whitepapers en e-books bevatten veel meer woorden dan blogs en XL-blogs. Nu zijn er natuurlijk woorden en woorden… Het is niet de bedoeling om met ‘opvulling’ aan een hoger aantal woorden te komen. Whitepapers en e-books diepen informatie helemaal uit en daar ervaar jij voordelen van. Hieronder vind je een aantal van deze voordelen:

 • Echt alle relevante informatie in 1 publicatie
 • Optimale waarde voor je lezers
 • Jezelf neerzetten als dé expert in jouw branche
 • Je overtreft de concurrentie
 • Veel verse content in 1x *

* Whitepaper 5.000+ woorden / e-books 10.000+ woorden

De concurrentie overtreffen met whitepapers en e-books

Als ondernemer wil je jouw grootste concurrenten overtreffen met je content. Soms is het voldoende om goede zakelijke blogs te schrijven, maar zeker als je sterke concurrentie hebt kan dit onvoldoende zijn. Steeds meer bedrijven bloggen met regelmaat en dat betekent dat concurrenten steeds vaker ‘content-gevechten’ houden. Jij plaatst een blog over een bepaald onderwerp en een week later doet je concurrent hetzelfde. Zo blijf je tegen elkaar opboksen in de zoekmachines en dat wil je niet. Kies voor een whitepaper of, misschien nog wel beter, een compleet e-book. Zo weet je zeker dat je jouw concurrentie voorlopig achter je houdt. Zowel whitepapers als e-books kunnen aangeleverd worden in Word of Pdf.

Whitepapers en e-books schrijven of laten schrijven?

Je kunt natuurlijk zelf whitepapers en e-books schrijven. Let er hierbij op dat je echt op één onderwerp focust, vooral omdat het heel verleidelijk is om steeds ‘uitstapjes’ naar andere onderwerpen te maken. Dit zorgt immers voor meer woorden. Helaas is dat niet de bedoeling. Een whitepaper gaat over één onderwerp en dit geldt vaak ook voor e-books. Vind je het lastig om zelf een whitepaper of e-book te schrijven? Dan kun je natuurlijk altijd bij ons terecht. Wij kunnen whitepapers en e-books schrijven voor iedere branche.

Wil jij jezelf positioneren als dé expert binnen jouw branche én wil je jouw concurrentie voorlopig achter je laten? Dan kies je voor veel waardevolle content. Ga de diepte in en overtref! Wil jij whitepapers of e-books laten schrijven door ons? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, advies of een prijsopgave.

Whitepapers en e-books laten schrijven door D-Write One? Dit zijn onze garanties!

 • Altijd een uitgebreid vooronderzoek
 • Hoge informatieve waarde
 • Optimale aandacht voor SEO
 • Teksten die jou neerzetten als dé expert
 • Van begin tot einde waardevol voor de lezer

Wat klanten zeggen

“Sinds 2018 zijn we naar volle tevredenheid klant van D-Write One. We hebben meteen goede en duidelijke afspraken met elkaar gemaakt en die worden altijd netjes nagekomen. Ook hebben we regelmatig extra werkzaamheden die razendsnel aan ons worden aangeleverd.

We zijn ook zeer tevreden over de research die gedaan wordt alvorens een tekst wordt geschreven. Een bureau met absolute passie voor het vak. We hopen nog lang samen te werken met D-Write One. www.compleetshops.nl”

Jorg van Houtum – CompleetShops

Stuur een bericht.

Heb jij specifieke content nodig en weet je niet zeker of wij dit voor jou kunnen verzorgen? Aarzel niet en stuur een berichtje.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.