De kosten van een tekstschrijver liggen ver uiteen. Bij de ene tekstschrijver laat je een A4-tje schrijven voor € 12,50 en bij de andere tekstschrijver betaal je het viervoudige voor hetzelfde aantal woorden. Veel duidelijkheid over de kosten van een tekstschrijver is er dan ook niet. Het is nu eenmaal zo dat 1 woord bij de ene tekstschrijver 2,5 cent kost en bij de andere tekstprofessional wel 10 cent. Dat is nogal een verschilletje! Wij willen je hier iets meer vertellen en uiteindelijk zal je tot de conclusie komen dat een goede tekstschrijver je aan het einde van het verhaal helemaal niets kost!

“Een tekstschrijver hoeft toch geen 100 euro per uur te verdienen?”

Dat zijn we natuurlijk helemaal met je eens! Een bedrag van € 100,- verdienen om op je kont te mogen blijven zitten en te doen waar je goed in bent? Nee, dat gaat er bij ons ook niet in. Wel moeten we hierbij zeggen dat de tekstschrijver niet verdient wat jij betaalt. Stel dat jij een factuur voor € 121,- inclusief BTW krijgt, dan betekent dit dat de tekstschrijver hier in eerste instantie € 21,- van moet afdragen aan de belastingdienst. Een tekstschrijver moet immers ook gewoon omzetbelasting betalen. Dan houdt de tekstschrijver nog € 100,- over van de € 121,- die jij betaalt. Tot zo ver klopt de stelling dat de tekstschrijver dan € 100,- zou verdienen, maar dan zijn we er nog niet!

Nee, er moet natuurlijk ook nog inkomstenbelasting over worden betaald. Dat betalen we immers ook allemaal (als het goed is). Om goed uit te komen moet de tekstschrijver voor elke euro BTW een bedrag van € 1,75 reserveren voor de inkomstenbelasting. Dit is een bedrag van € 36,75 ( € 21,- x € 1,75). Dit bedrag kan de tekstschrijver dus ook niet gebruiken om de huur te betalen. We trekken dit nog af van de € 100,-. Uiteindelijk moet de tekstschrijver dus € 57,75 van de € 121,- van jouw factuur reserveren voor de belastingen en mag deze € 63,25 zelf houden. Makkelijk gezegd verdient de tekstschrijver dus maar iets meer dan de helft van wat jij betaalt. Maar, we blijven erbij dat dit nog steeds erg prijzig is! We blijven er ook nog steeds bij dat een goede tekstschrijver je niets kost.

Kosten van een tekstschrijver en opbrengsten dankzij de tekstschrijver

Ja hoor, hier komt het! Wij gaan je nu uitleg geven over hoe het toch mogelijk is dat een tekstschrijver niets kost. Om dit te doen moeten wij kijken naar wat een tekstschrijver kost voor een opdrachtgever en wat het de opdrachtgever uiteindelijk op gaat leveren. Hier is het dan ook belangrijk dat je kiest voor een écht goede schrijver. Betekent dit dat je moet kiezen voor de duurste tekstschrijver? Nee, zeker niet! De kwaliteit van de teksten heeft totaal niets met de kosten van een tekstschrijver te maken. Een goede tekstschrijver werkt namelijk met passie voor zijn of haar werk.

Laat een tekstschrijver eens een tekst van 500 woorden schrijven voor € 10,- en laat deze vervolgens een tekst van 500 woorden schrijven voor € 50,-. Een tekstschrijver die schrijft voor het geld zal een eerste tekst aanleveren van belachelijke kwaliteit en een tweede tekst van hoge kwaliteit. Een goede tekstschrijver zal beide teksten van hoge kwaliteit aanleveren. Deze kan het namelijk niet aan om een tekst van slechte kwaliteit aan te leveren. Een goede tekstschrijver wil eerst goede teksten aanleveren en op de tweede plaats voldoende verdienen om rond te kunnen komen. Elke andere tekstschrijver wil gewoon eerst rijk worden. In de praktijk is dat een groot verschil!

Dus, wat levert een goede tekstschrijver je op?

Een goede tekstschrijver kan jouw onderneming veel opleveren. Jij hoeft geen tijd te investeren in het verzorgen van je zakelijke content, dus deze tijd kost je ook geen geld. Dat is een besparing! Kwalitatief hoogwaardige teksten zorgen ervoor dat je beter gewaardeerd wordt en levert je steeds terugkerende bezoekers op. Een goede tekstschrijver zal aandacht besteden aan de juiste keywords, waardoor je beter vindbaar wordt op zoekmachines, maar zal nog meer aandacht besteden aan het aanspreken van de juiste doelgroep op de juiste toon. Dit zorgt dan weer voor een hogere conversie en dus voor een toename van je omzet. Tegelijkertijd betekent een betere conversie ook dat je kunt gaan besparen op je advertentiebudget. Voor jouw specifieke business kunnen wij deze berekening niet maken, maar het mag duidelijk zijn dat het je veel oplevert. Wanneer we kijken naar webwinkels, dan zien we dat zij gemiddeld 7 procent méér verkopen nadat zij een goede tekstschrijver hebben ingeschakeld. Daarbij komt nog als voordeel dat goede teksten erg lang werken. Wanneer je nu vaart op betaalde advertenties, dan kom je er al snel achter hoe diep je valt als je niet meer betaalt voor de advertentieweergaven. Een goede tekstschrijver betaal je maar één keer en je hebt er jarenlang profijt van!

Wat zijn dan de kosten van een tekstschrijver nog?

Wij kunnen niet spreken over de kosten van tekstschrijvers in het algemeen, maar wij kunnen wel spreken over onze eigen tarieven. De meest uiteenlopende teksten dragen bij aan je succes. Denk aan SEO-teksten, informatieve content en natuurlijk blogartikelen. Hoe actiever je website, hoe beter! SEO-teksten laat je bij ons al schrijven vanaf gemiddeld € 12,50 per stuk (ex) en informatieve content is zelfs nog goedkoper! Blogartikelen van gemiddeld 500 woorden gaan voor slechts € 15,- per stuk (ex) de deur uit en als je een grotere opdracht plaatst, dan worden de kosten lager. Het is waarschijnlijk overbodig om te zeggen dat je bij ons een goede tekstschrijver krijgt.. Zo laten wij je zien dat sterke content je veel meer oplevert dan dat het je kost. Je investeert en je hebt het in no-time terugverdiend.

Laat je niet verleiden door loze garanties

We zien vaak dat ondernemers voor de mooie praatjes van tekstschrijvers vallen. Hier zijn tekstschrijvers immers goed in, dus wat dat betreft kun je het hen niet kwalijk nemen, maar je mag het hen wel kwalijk nemen als zij het tegen je gaan gebruiken. Dit gebeurt, geloof het of niet, dagelijks! Denk aan de belofte van 30% meer bezoekers op je website of aan de garantie op een eerste plek in Google. Trap er niet in! Een goede tekstschrijver zal zich hier natuurlijk wel voor inzetten, maar kan en zal je dit gewoonweg niet beloven.

Een prijsaanvraag kost je óók niks!

Wil jij precies weten wat het voor jou kost om 20 blogartikelen per maand geleverd te krijgen, om je website te laten voorzien van informatieve content of je webwinkel van product- en categorieteksten, om je nieuwsbrief te laten redigeren of bijvoorbeeld om SEO-teksten te laten schrijven voor jouw business? Neem gerust eens contact met ons op. Een prijsaanvraag is helemaal gratis, beloofd!